Dieren

BEAST/ BEESTEN

Rondom de B&B zijn diverse hobby dieren. Zo lopen er twee hangbuikzwijnen, twee Shetland pony’s en een kudde Shetland schapen.

Onze bonte E-pony is in juli 2022 op 40 jarige leeftijd overleden .

Shetland schapen zijn een klein-, sterk-, primitief en sober ras. De oorsprong van dit ras ligt in Noorwegen. Het is een ras wat vooral voor de wol gebruikt wordt. De wol is fijn en heeft 11 hoofdkleuren en 32 tekeningen.

De Shetland schapen zijn een hobby van Mieke. Ze fokte ermee (heeft diverse prijzen gewonnen) en verwerkt grotendeels zelf de wol   (verven, spinnen en vilten).

BIRDS/ VOGELS

Naast kippen die voor een eitje zorgen bij uw ontbijt, scharrelen er ganzen en kalkoenen. In de doorrij wonen kerkuilen, die hier jaarlijks broeden. De torenvalk ‘bidt’ vaak boven het weiland en heeft daar ook een nestkast. Rondom het huis nestelen andere vogeltjes zoals zwaluwen, spreeuwen en mussen.

Verder staat het ‘Oudeland van Strijen’ bekend als vogelrijk gebied. Er komen relatief grote aantallen kolganzen, dwergganzen, brandganzen, grauwe ganzen en smienten (in de winter) voor. Het gebied is daarom in 2000 door de minister van landbouw, natuur en voedselkwaliteit (LNV) aangewezen als Speciale Beschermingszone onder de Europese Vogelrichtlijn (Natura 2000).

Op de Oudendijk 12 is de ijsvogel, een groene specht én zelfs één keer de hop gespot.

Een verrekijker meenemen is dus een aanrader!

BEES/ BIJEN

Aan de slootkant staan bijenkasten. Als het redelijk weer is kunt u de bijen heen- en weer zien vliegen met stuifmeel aan hun pootjes. Via een ingenieuze methode verwerken zij dit tot honing. Wees niet bang dat deze harde ‘werksters’ u zomaar zullen steken. Een bij sterft namelijk als zij haar angel gebruikt.

Bijen houden en vogels spotten is vooral een hobby van Wil.